Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ (ΕΚΤΙΜΗΣΗ) 13/12/2013 04:00

Καλημέρα! Συννεφιές ...βροχές ...χιονόνερα και χιόνια στα ορεινά (πρόσκαιρα και σε χαμηλά υψόμετρα με μορφή χιονοσφαιριδίων), θα συνεχίσει να μας παρέχει το καιρικό μενού και σήμερα Παρασκευή !Μια πρόσκαιρη έξαρση των φαινομένων αναμένεται μέχρι το μεσημέρι! Σταδιακά μέσα στην ημέρα και κυρίως από της πρώτες απογευματινές ώρες, ο καιρός κατά κάποιο τρόπο θα γλυκάνει ,οι άνεμοι θα εξασθενήσουν αρκετά και η αίσθηση του κρύου θα είναι μικρότερη!
Τα φαινόμενα θα γίνουν πιο τοπικά και μέσα στη νύχτα προς τα ξημερώματα του Σαββάτου θα σταματήσουν !
Το Σαββατοκύριακο σε γενικές γραμμές ο καιρός  θα είναι καλός ! Η θερμοκρασία θ'ανέβει σε κανονικά θα έλεγα για την εποχή επίπεδα (μέγιστες 13-16°C) .
Δύο οι <<παραφωνίες>> ...Οι τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως σε ορεινά και βόρεια σημεία το Σάββατο και ο παγετός στα εσωτερικά του νησιού προς το ξημέρωμα της Κυριακής!!!
Νεφώσεις θ' αναπτυχθούν σταδιακά την Κυριακή από τα δυτικά ,ενώ την Δευτέρα βροχές και πάλι βορείου ρεύματος θα μας επηρεάσουν και χιόνια τα ορεινά.Οι άνεμοι θα ενισχυθούν λίγο και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση!
Χειμώνας ; Xειμώνας με τα όλα του ,μιας και όλη η επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνει να κυλάει με πολύ λίγες ώρες ηλιοφάνειας , ασθενείς κατά κύριο λόγο βροχές ,βοριάδες και ...ψύχρα ; κρύο ;
Σχετικά με τα τελευταία που ζήσαμε ,ψύχρα θα την χαρακτήριζα ...Σχετικά με τα παλαιότερα, κρύο! Είχαμε μιλήσει αν θυμάστε για ένα βαρύ Δεκέμβρη ότι ήρθε η ώρα της Κρήτης και τα σχετικά!
Πριν κλείσω θα πω ότι έχω την αίσθηση,πως κάτι πιο λευκό απ' αυτό που ζήσαμε μαγειρεύεται εντός του μήνα κι ας μη φαίνεται ακόμα στα καιρικά μοντέλα!
Δεν το λέω για να κερδίσω τις εντυπώσεις ,απλά λόγω διατάξεων - κυκλοφορίας και συγκυριών,έχουμε όλα τα φόντα!
Να χαίρεστε κάθε καιρό ,κάθε εποχή ...και να θυμάστε ,η εικόνα είναι όμορφη ...όταν είναι και η στιγμή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου