Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Πάμε γι' άλλα ...απολογισμός και λίγα λόγια για την εξέλιξη του καιρού.

Η διαταραχή που μας απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες, από τις αμέσως επόμενες ώρες σε αρκετές περιοχές κι από το βραδάκι παντού, θα αποτελεί παρελθόν! Ήταν μια δύσκολη όσον αφορά την πρόγνωση κατάσταση, που όμως προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε με όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη! Τον άστατο καιρό και τα ανοίγματα, φυσικά περιμέναμε ότι θα τα δούμε. Το αναφέρουμε άλλωστε, ότι πλην του μετώπου, είχαμε έλλειψη σοβαρού αιτίου πλησίον του νησιού μας. 

                                     (Δορυφορική εικόνα από sat 24 σήμερα στις 14:00)

Όμως η αλήθεια είναι, ότι την  περιμέναμε περισσότερο παραγωγική, κυρίως για τα ορεινά μας, κάτι που θέλουμε δε θέλουμε, κρίθηκε στις λεπτομέρειες, την τελευταία στιγμή! Όλα στο πρόγραμμα είναι κι αυτή είναι η μαγεία που μας κάνει να είμαστε  λάτρεις των εκτιμήσεων ,των καιρικών φαινομένων όλα αυτά τα χρόνια!

Εξέλιξη του καιρού ...

Από αύριο το απόγευμα κι από τα δυτικά, ένα νέο σύστημα, θα στρέψει τους ανέμους και πάλι σε πιο Ν-ΝΔ 6-8 μποφόρ δυστυχώς για ακόμα μία φορά, και θα φέρει νέες βροχές με ήπιες θερμοκρασίες, που κάπως πιο αξιόλογες θα είναι αυτές στα νότια κι εσωτερικά της Κρήτης! Από το Σάββατο το απόγευμα κι αυτό το σύστημα θα αποτελεί παρελθόν, ενώ αναλυτικά για τον καιρό της ερχόμενης εβδομάδας, θα τα πούμε με νέα εκτίμηση, την Κυριακή το βράδυ! Με τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία, όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο άρθρο μας, ο μήνας θα μας κάνει ποδαρικό με βροχές καταιγίδες και χιόνια, στα βουνά μας όμως μόνο.  Μετά τις 4-5 του Φλεβάρη, δείχνει να ακολουθεί ένα διάστημα με καλές καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες!

Όσο μακριά κι αν ψάξουμε στους προγνωστικούς χάρτες, υποψία σοβαρής ψυχρής εισβολής που πολλοί ψάχνουμε πριν μας αποχαιρετήσει ο Χειμώνας, δεν υπάρχει! Αν κάτι φανεί, θα το μάθετε πρώτοι από εδώ κι από την ομάδα μας στο facebook ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ.

6 σχόλια:

  1. Τι έχετε να πείτε για το κύμα από το Σάββατο που θα έρθει, καλησπέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έρχεται το ποιο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας τα τελευταία 20 μπορεί και 30 χρονιά για την Κρήτη χιόνια κ στης βάρκες.Αυτο έχω να πω εγώ.Προετοιμαστειται Γιάννης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ετοιμάζεται το Ηράκλειο σιγά σιγά Γιάννης όσο για τον φίλο μόνο τα βουνά θα χιονιστουνε αστοχεια προβλέψεις.Δεν πειραζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή