Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Πως θα είναι ο καιρός μέχρι τα Χριστούγεννα; Πως φαίνεται να μας αποχαιρετούν το 2020 κι ο πρώτος μήνας του Χειμώνα

Με συννεφιασμένο και μουντό καιρό κατά κύριο λόγο, σε πολλά βόρεια, βορειοδυτικά, δυτικά κι εσωτερικά διαμερίσματα του νησιού, χωρίς κάτι άξιο λόγου, όσον αφορά τις βροχές. Με ψύχρα, όμως χωρίς κάποια σοβαρή ψυχρή εισβολή και με τους βοριάδες να ενισχύονται κατά διαστήματα αλλά να μην δημιουργούν προβλήματα, θα κυλήσει ο καιρός μέχρι και την παραμονή των Χριστουγέννων! Η πιθανότητα για πολύ τοπικές ψιχάλες ή μικρής διάρκειας ψιλόβροχα χωρίς σημασία, υπάρχει για κάποια βόρεια διαμερίσματα, κυρίως την Τρίτη! Τα νότια κι ανατολικά -νοτιοανατολικά διαμερίσματα, θα έχουν καλύτερες καιρικές συνθήκες, με αρκετή ηλιοφάνεια και κάποιες νεφώσεις κατά περιόδους.

Φαίνεται, την ημέρα των Χριστουγέννων, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, κάτι ν' αλλάζει, καθώς μια διαταραχή από την βορειοδυτική Ευρώπη θα κινηθεί προς τη χώρα μας. Τα Χριστούγεννα λοιπόν, δείχνει ότι θα έχουμε ήπιο καιρό, με τους ανέμους να στρέφονται σε πιο νοτιοδυτικούς, τη θερμοκρασία να ανεβαίνει σημαντικά κυρίως στα βόρεια, κάποιες νεφώσεις να αυξάνονται και πολύ πιθανόν να δώσουν τοπικού χαρακτήρα ασθενή φαινόμενα, ενώ πολύ πιθανή, είναι η μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης!
Σταδιακά αυτή η κατάσταση θα αλλάξει από την επόμενη ημέρα, καθώς οι βροχές δείχνουν να γενικεύονται και να εντείνονται κι η θερμοκρασία να πέφτει! Πολύ πιθανόν η πιο βαριά ημέρα από αυτή τη διαταραχή όσον αφορά τα φαινόμενα, να είναι η Κυριακή. Είναι όμως πολύ μακριά, για να μπορέσουμε να μιλήσουμε με σιγουριά.

Ανακεφαλαιώνοντας, να κρατήσουμε ότι μέχρι και την παραμονή των Χριστουγέννων ο καιρός θα είναι κατάλληλος για εξωτερικές εργασίες με μια μικρή αμφιβολία για την Τρίτη μόνο στη βόρεια Κρήτη τοπικά κι ότι 25 και 26 Δεκεμβρίου θα επικρατήσουν υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες!
Από το ερχόμενο Σάββατο και κυρίως την Κυριακή, ο καιρός επιδεινώνεται!
Πολύ δύσκολο από τώρα, να πούμε κάτι για τις τελευταίες ημέρες του 2020 και τον καιρό της Πρωτοχρονιάς. Όμως θα δώσουμε τις περισσότερες πιθανότητες, να τις περάσουμε με νότια ρεύματα και κάποιες βροχές.
Κάτι σοβαρό φαίνεται στο καιρικό χάρτη της Ευρώπης, όμως δύσκολα σε αυτές τις περιπτώσεις ευνοείται η περιοχή μας για κάτι πιο Χειμερινό και ψυχρό. 
Για τη διαταραχή που δείχνει να μας πλησιάζει τα Χριστούγεννα και για τον καιρό μέχρι την Πρωτοχρονιά, θα μιλήσουμε αναλυτικά με νέο άρθρο την Τετάρτη.

Η καιρική ομάδα Μετεωκρήτες σας εύχεται καλές γιορτές, με υγεία πάνω απ' όλα σε όλο το κόσμο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου