Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Δώδεκα ώρες είναι ...Ας δείξουμε την απαραίτητη προσοχή!

Μετά και τις σημερινές πρωινές μπόρες, την συννεφιά και την αυξημένη σχετική υγρασία των τελευταίων ημερών, επιβεβαιωνόμαστε όταν πριν μέρες , γράψαμε στην ομάδα μας στο facebook, ότι ο Ιούλιος αποφάσισε να φορέσει για λίγο το Φθινοπωρινό του πρόσωπο!

Βαρομετρικό χαμηλό λοιπόν που αυτή τη στιγμή οργανώνεται στην κεντρική Ιταλία, θα κινηθεί από τις επόμενες ώρες ανατολικά - νοτιοανατολικά, επηρεάζοντας τον καιρό στην χώρα μας και στο νησί μας, φαινόμενο αρκετά σπάνιο για την εποχή!
Πιο αναλυτικά, τη νύχτα της Τρίτης προς τα ξημερώματα της Τετάρτης, καταιγίδες θα πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο το νομό Χανίων, με αποτέλεσμα οι πρώτες πρωινές ώρες να μας βρουν με νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, τοπικές μπόρες ή ακόμα και καταιγίδες! 
Περίπου από τις 3-4 η ώρα τα ξημερώματα της Τετάρτης και έως τις 12-1 το μεσημέρι δείχνουν τα φαινόμενα να έχουν την τάση να γενικεύονται ολοένα και περισσότερο από τα δυτικά προς τα ανατολικά! Με τα έως τώρα στοιχεία, το διάστημα αυτό, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε καμία περιοχή από μία ψιχάλα, μια μπόρα έως κάτι αρκετά έντονο σε τοπικό επίπεδο αυτό!
Από εκεί και μετά και μέχρι αργά το απόγευμα, καθώς θα ενισχυθούν οι βοριάδες και θα αγγίζουν κατά τόπους και τα 5-6, πολύ τοπικά και πρόσκαιρα ακόμα και τα 7 μποφόρ, οι τοπικές μπόρες και οι καταιγίδες, θα μεταφερθούν στα νότια κι εσωτερικά του νησιού.
Για να συνοψίσουμε, για περίπου δώδεκα ώρες (από τις 4-5 τα ξημερώματα έως και τις 5-6 το απόγευμα), ας είμαστε σε επιφυλακή κι ας δείξουμε την απαραίτητη προσοχή, γιατί αν και τα καιρικά μοντέλα, αυτήν τη στιγμή δεν δείχνουν κάτι το ανησυχητικό για την Κρήτη, παράγοντες όπως οι πολύ θερμές θάλασσες που έχουμε αυτή την εποχή, οι αυξημένοι δείκτες αστάθειας και μικρές αλλά σοβαρές αλλαγές που μπορούν να συμβούν ακόμα και την τελευταία στιγμή, πολύ πιθανόν έστω και σε τοπικό επίπεδο να είναι η αιτία για κάτι αρκετά έντονο! 
Η εποχή είναι πολύ δύσκολη προγνωστικά κι απλά ευχόμαστε όλο αυτό να περάσει απλά σαν μια μικρή Φθινοπωρινή πινελιά στα μέσα του Καλοκαιριού.
Κάποια υπολείμματα αυτής της διαταραχής με λίγα σύννεφα κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένα με πιθανότητα για τοπικού χαρακτήρα μπόρες θα μας απασχολήσουν την Πέμπτη, ενώ από την Παρασκευή, επιστρέφουμε και πάλι στους κανονικούς Καλοκαιρινούς ρυθμούς με τον υδράργυρο μέρα με τη μέρα σταδιακά να ανεβαίνει και τις ημέρες να είναι πλέον ηλιόλουστες όπως επιβάλλεται αυτή την εποχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου