Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Αλλάζει πρόσωπο ο καιρός από την Τρίτη

Με νεφώσεις θα ξεκινήσει η Τρίτη, ενώ παροδικού και τοπικού χαρακτήρα ασθενής κυρίως βροχές δεν αποκλείονται, αμέσως από το πρωί. Από το μεσημέρι και μετά κι από τα δυτικά προς τ' ανατολικά σταδιακά, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές και πιθανές σποραδικές καταιγίδες! Θα βρέξει παντού, αλλά τα φαινόμενα στη δυτική και τη νότια Κρήτη θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια κι ένταση!

Οι νότιοι - νοτιοδυτικοί άνεμοι που αρχικά μόνο τοπικά θα αγγίζουν τα 5-6 και στα δυτικά τμήματα του νομού Χανίων τα 7 μποφόρ, μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν περαιτέρω και θ' αγγίζουν και τα 8, ίσως κι 9 μποφόρ πρόσκαιρα και πολύ τοπικά! Από το απόγευμα κι από τα δυτικά, θα έχουν την τάση να στραφούν σε πιο δυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία, θα προλάβει στα βόρεια να σκαρφαλώσει στους 18-20°C, ενώ 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη θα είναι στα νότια.

Πάμε τώρα να μιλήσουμε για το κυρίως πιάτο αυτής της, διαταραχής κι εκεί που θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας!
Από το βράδυ της Τρίτης λοιπόν και έως το μεσημέρι - απόγευμα της Τετάρτης, θα πρέπει να δείξουμε και πάλι την απαραίτητη προσοχή, μιας και κατά τόπους, το τονίζουμε αυτό ...Κατά τόπους, θα έχουμε έντονα φαινόμενα πιθανές χαλαζοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες!
Τα χιόνια αν και θα απασχολήσουν μεγάλα υψόμετρα αρχικά, τη νύχτα της Τρίτης και έως το πρωί της Τετάρτης θα κατέλθουν σίγουρα έως και τα 1200μ ενώ δεν αποκλείονται εκπλήξεις πρόσκαιρα (1000-1100μ)!!!
Την Τετάρτη λοιπόν οι άνεμοι θα στραφούν σε πιο βόρειους - βορειοδυτικούς, αρχικά με τις εντάσεις της Τρίτης με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα και μετά.
Πιο πολλά τα φαινόμενα και πιο κλειστός ο καιρός στην βόρεια Κρήτη. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός τη νύχτα της Τετάρτης, προς τα ξημερώματα της Πέμπτης παντού.
Με λίγες νεφώσεις, κατά τόπους πυκνότερες θα ξεκινήσεις η Πέμπτη που από το απόγευμα κι από τα δυτικά θα αρχίσουν να δίνουν κάποια τοπικά φαινόμενα. Τη νύχτα προς τα ξημερώματα της Παρασκευής ο καιρός θα επιδεινωθεί και στην υπόλοιπη Κρήτη.

Οι άνεμοι εκ νέου θα στραφούν σε πιο δυτικούς - νοτιοδυτικούς 5-7 μποφόρ κι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει 2-3°C άνοδο σε σχέση με την Τετάρτη.
Την Παρασκευή θα επικρατήσει άστατος γενικά καιρός, με τοπικές βροχές, αλλά και ανοίγματα. Οι άνεμοι από δυτικές - βορειοδυτικές διευθύνσεις 5-7 μποφόρ κι η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, δεν θα ξεπερνάει σε γενικές γραμμές στα πεδινά, τους 15-17°C.
Βοριάδες το Σάββατο ενισχυμένους αρχικά, με τοπικά φαινόμενα στην βόρεια Κρήτη και σταδιακή βελτίωση! Η θερμοκρασία στα επίπεδα της Παρασκευής!

Επανέρχονται οι καλές καιρικές συνθήκες από την Κυριακή κι ο υδράργυρος σταδιακά ανεβαίνει!

Τέλος, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, θέλουν τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας (Τετάρτη- Πέμπτη), να επικρατούν Ανοιξιάτικες και πάλι καιρικές συνθήκες, ενώ δεν αποκλείεται ο Μάρτης να κλείσει πιο άστατος Χειμωνιάτικος και βροχερός! Αυτό πάνε να μας πουν τα καιρικά μοντέλα, όμως σίγουρα μπορεί να αλλάξουν τα στοιχεία μέχρι τότε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου