Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Μετά την Αριάδνη του χιονιά, η Γαλάτεια με τα νερά!

Πολλές βροχές αναμένονται στην Κρήτη μέχρι και το τέλος αυτής της εβδομάδας! Αιτία το βαρομετρικό χαμηλό, με την ονομασία Γαλάτεια, το οποίο από την περιοχή της Ιταλίας θα κινηθεί αργά νοτιοανατολικά!

Αρχικά λοιπόν την Τρίτη και την Τετάρτη, με τα διαδοχικά του μέτωπα, θα δώσει, σε συνδυασμό με τους κατά περιόδους πολύ ισχυρούς, έως θυελλώδεις νοτιάδες, αρκετές βροχές, καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις! Τα φαινόμενα θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση στα δυτικά και τα νότια!

Από την Πέμπτη, καθώς η Γαλάτεια θα κινείται ανατολικότερα και ενώ το κέντρο του χαμηλού θα βρίσκεται πλησίον της Κρήτης, οι άνεμοι πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν και σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα στραφούν μέχρι το βράδυ σε πιο βόρειους-βορειοδυτικούς. Την ίδια ημέρα ο καιρός θα καταστεί περισσότερο άστατος, με βροχές, σποραδικές καταιγίδες, αλλά και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό.
Αρκετές βροχές αναμένονται και την Παρασκευή, όμως μην παραξενευτείτε αν και πάλι κατά τόπους και κατά περιόδους, υπάρχουν και διαστήματα με ανοίγματα.
Δείχνουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ότι η Γαλάτεια θα ενισχυθεί και θα βαθύνει αρκετά ανατολικά της Κρήτης- νότια των Δωδεκανήσων και θα συνδυαστεί με πιο ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια, με αποτέλεσμα το Σάββατο να επιδεινωθεί σημαντικά ο καιρός!


Τέλος την Κυριακή, αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων και σταδιακή βελτίωση του καιρού!
Για να ανακεφαλαιώσουμε, την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη περισσότερες θα είναι οι βροχές στη νότια Κρήτη, ενώ από την Παρασκευή την σκυτάλη παίρνουν τα βόρεια. Παρ' όλα αυτά κατά τόπους έντονα φαινόμενα, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε καθ όλη την διάρκεια της κακοκαιρίας!
Όσον αφορά τις χιονοπτώσεις, μέχρι και την Πέμπτη θα αφορούν υψόμετρα άνω των 1600-1700μ ενώ σταδιακά από την Παρασκευή καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες, θα ψυχράνει ο καιρός και απ ότι φαίνεται το Σάββατο θα χιονίζει από τα 1200-1300μ με πιθανές εκπλήξεις για λίγο και χαμηλότερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου