Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Σαν τον κακό Γενάρη! (Έκτακτη ενημέρωση καιρού Κρήτης)

Ήμασταν οι μόνοι που γράψαμε εδώ και μέρες, ότι στην Κρήτη την Κυριακή , θα χιόνιζε σε μηδενικά υψόμετρα! Έτσι κι έγινε. Ζήσαμε έναν ιστορικό χιονιά, με την χιονόστρωση να ξεκινά ακόμα κι από τις μεγάλες πόλεις του νησιού!
Επειδή το meteokrites.gr είναι φορτωμένο και πέφτει λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας, πρόβλημα που όπως σας είπαμε πολύ γρήγορα θα αντιμετωπιστεί μια και καλή, πηγαίνοντας στον δικό μας αποκλειστικό server, θα σας ενημερώσουμε από εδώ με δύο λόγια....
Εξασθενούν, γίνονται πιο παροδικές και περιορίζονται οι χιονοπτώσεις μέχρι το πρωί! Παρ' όλα αυτά δεν αποκλείονται εξάρσεις κατά τόπους τις επόμενες ώρες!
Το πολύ πράμα πέρασε όμως όσον αφορά τις χιονοπτώσεις στα πεδινά!
Ανεκαλουρίδα που λέμε στην Κρήτη, θα χαρακτηρίζει την αυριανή ημέρα, με πολύ λίγα πρόσκαιρα φαινόμενα κυρίως στα ορεινά!
Όμως... Δείξτε προσοχή!
Σοβαρή επιδείνωση, αναμένεται από το βράδυ της Δευτέρας, με πολύ δυνατές βροχές στα πεδινά και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, με στροφή των ανέμων σε νοτιάδες πρόσκαιρα! Παρ' όλα αυτά,  θα υπάρχουν και περιοχές κυρίως τις κεντροδυτικής Κρήτης, οι οποίες θα επηρεαστούν λιγότερο, λόγω του ότι το κέντρο του χαμηλού, δείχνει να περνάει πάνω από το νησί μας!
Εκτιμούμε ότι θα υπάρξει εγκλωβισμός ψύχους και πρόσκαιρα ίσως χιονίσει και σε περιοχές με 500 μέτρα υψόμετρο, όμως σταδιακά αυτές θα περιορίζονται στα ορεινότερα διαμερίσματα!
Δείξτε μεγάλη προσοχή! Υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης ποταμών και χειμάρρων, λόγω των βροχοπτώσεων και της βίαιης υποχώρησης του χιονιού! Ακόμα φοβόμαστε ότι ορεινές περιοχές θα <<θαφτούν>> κυριολεκτικά στο χιόνι!
Την Τρίτη οι βροχές θα περιοριστούν κυρίως στην βόρεια Κρήτη και αρχικά θα είναι αρκετά έντονες!  Οι χιονοπτώσεις θα αφορούν πλέον τα υψόμετρα περίπου των 700-900 μέτρων!

Για οτιδήποτε νεότερο, θα ενημερώνεστε όπως πάντα έγκαιρα κι έγκυρα, από το meteokrites.gr, το meteokrhtes.blogspot.gr και από την ομάδα και την σελίδα μας στο facebook!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου