Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Αουτσάιντερ και θεατές αυτής της πρώτης σοβαρής ψυχρής εφόδου στην Ευρώπη!

Παρ' ότι θα μυρίσει Φθινόπωρο τις επόμενες ημέρες, δεν φαίνονται δυστυχώς σοβαρές βροχές, τουλάχιστον μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή 9/10/2016!
Κυρίως στα νότια του νησιού, τα προβλήματα από την ανομβρία διογκώνονται, μιας και οι βροχές ήταν ελάχιστες τον Σεπτέμβρη και μάλλον οι ίδιες περιοχές δεν έχουν καμία ελπίδα να επηρεαστούν από την μίνι διαταραχή το διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη.

Μάλιστα κατά πάσα πιθανότητα πάμε για θερμοκρασίες άνω των 30°C κυρίως στην βόρεια Κρήτη, νοτιάδες και σκόνη από την Παρασκευή! Την ημέρα αυτή υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, να πέσουν κάποιες λασποψιχάλες ή ακόμα και λασποβροχές μικρής διάρκειας!
Γενικότερα, αν και είναι δύσκολο να κάνουμε μακροπρόθεσμες προβλέψεις αυτή την εποχή, θα είμαστε το αουτσάιντερ και οι θεατές αυτής της πρώτης σοβαρής ψυχρής εφόδου στην Γηραιά Ήπειρο, παρ' όλα αυτά κατά διαστήματα θα ενοχλούμαστε από κάποια μέτωπα κακοκαιρίας, που θα βρέχουν κυρίως τα δυτικά και τα βόρεια της χώρας μας!


Κάπως έτσι δείχνει να κυλά εκτός απροόπτου το πρώτο μισό του Οκτώβρη. Πάντως θεωρούμε θετική εξέλιξη την συσσώρευση κρύου στην Ευρώπη, γιατί αν μας ευνοήσει σταδιακά η κυκλοφορία, πολύ πιθανών να έρθουν οι πολυπόθητες βροχές αργότερα!
Αυτό βέβαια είναι ένα σενάριο που απλά ελπίζουμε να συμβεί έτσι ώστε να πάρουμε μία ανάσα, δεν πρόκειται για κάποια πρόγνωση ή εκτίμηση.
Αν επισκέπτεστε καθημερινά το meteokrites.gr, το meteokrhtes.blogspot.gr, την ομάδα μας και την σελίδα μας στο facebook, θα μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα για τον καιρό στην Κρήτη!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου