Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Πρόβα Καλοκαιριού

Καλοκαιρία επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο νησί μας, με τις θερμοκρασίες σταδιακά να ανεβαίνουν. Κοντά στους 30°C  έδειξαν τα θερμόμετρα σε πολλές περιοχές τις νότιας και δυτικής Κρήτης. Νέα άνοδο θα παρουσιάσει ο υδράργυρος από σήμερα Τετάρτη, ενώ πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Παρασκευή. Αναλυτικότερα ...

Οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν και σήμερα Τετάρτη, με τους βορειοδυτικούς  ανέμους να διατηρούν την δροσιά στα βόρεια παραλιακά διαμερίσματα όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 26-28°C, ενώ στον νομό Χανίων τοπικά θα παρατηρηθούν και 30 ίσως και 31°C.
Αντίθετα στα εσωτερικά και στα νότια ο υδράργυρος θα παρουσιάσει νέα άνοδο αγγίζοντας κυρίως σε ευπαθείς πεδινές περιοχές ακόμα και τους 30-32°C!
Οι άνεμοι δεν θα δημιουργούν προβλήματα και θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και μόνο στα πολύ ανατολικά διαμερίσματα 6.
Να τονίσουμε εδώ ότι και την νύχτα προς τα ξημερώματα της Πέμπτης οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.
Ηλιόλουστη σε γενικές γραμμές και η Πέμπτη 7/5/2015! Από αργά το απόγευμα κι από τα δυτικά θα αναπτυχθούν κάποιες νεφώσεις, όπου την νύχτα προς το ξημέρωμα της Παρασκευής θα έχουν ανατολικότερη επέκταση. Η πιθανότητα ν' αφήσουν πολύ τοπικά καμία ψιχάλα ή μπόρα, είναι πάρα πολύ μικρή.
Οι άνεμοι από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και μόνο στα πελάγη τοπικά 5-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα άνοδο της τάξεως των 1 με 2°C ...
Από την Παρασκευή η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, που θα γίνει περισσότερο αισθητή το Σαββατοκύριακο, όπου δεν θα ξεπερνάμε τους 23-25°C στα βόρεια και τους 26-28 στα νότια. Κατά τ' άλλα θα ξεχάσουμε τις λιακάδες καθώς νεφώσεις θα κάνουν παροδικά την εμφάνισή τους, ενώ δεν αποκλείονται και κάποιες μπόρες κυρίως σε εσωτερικά διαμερίσματα, για τις οποίες θα μιλήσουμε αναλυτικά στην νέα μας εκτίμηση την Παρασκευή.
Παρ' ότι είναι αρκετά μακρυά η επόμενη εβδομάδα για ασφαλής εκτιμήσεις, υπάρχουν  ενδείξεις, για σοβαρή επιδείνωση του καιρού! Πολίτες και αρμόδιοι φορείς, ας έχουν από τώρα στο πίσω μέρος του μυαλού τους, ότι μάλλον την νέα εβδομάδα θα έχουμε ν' αντιμετωπίσουμε αρκετά έντονα φαινόμενα!!! Για βροχές, καταιγίδες, πιθανές χαλαζοπτώσεις, ακόμα και χιόνια στα βουνά μας στα μέσα του Μάη κάνουν λόγο τα καιρικά μοντέλα! Εμείς θα το παρακολουθούμε και θα σας ενημερώνουμε είτε με τακτικές, είτε με έκτακτες εκτιμήσεις. Μείνετε συντονισμένοι στο meteokrites.gr, στο meteokrhtes.blogspot.gr και στην ομάδα μας στο facebook ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ, για να ενημερώνεστε έγκαιρα κι έγκυρα!

(φωτογραφία Ζαχαρίας Βάρδας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου