Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Η τάση του καιρού μέχρι το Πάσχα

Για να δούμε πόσες δυνάμεις έχει ακόμα ο Χειμώνας να παρεμβάλλεται στα σχέδια της αναποφάσιστης μέχρι τώρα Άνοιξης ; Σύμφωνα με όσα στοιχεία έχουμε στα χέρια μας μέχρι τώρα, βελτιωμένος γενικά καιρός θα επικρατήσει έως την Κυριακή των Βα'ί'ων,

παρ' όλα αυτά, δεν θα λείψουν κάποιες νεφώσεις, που κατά διαστήματα και τοπικά θα αυξάνονται, ενώ υπάρχει και κάποια πιθανότητα για κάποιες βροχές την Πέμπτη κυρίως σε εσωτερικά διαμερίσματα του νησιού λόγω αστάθειας. Την ίδια μέρα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες. Θα ψυχράνει δηλαδή ο καιρός σε σχέση με σήμερα, όπου θα επικρατήσουν νοτιάδες και κάποιες πιο πυκνές νεφώσεις σε σημεία προσήνεμα στα νοτιοδυτικά ρεύματα!
Την Παρασκευή θα διατηρηθούν οι βοριάδες που δεν θα ξεπερνούν όμως τα 4-5 και στα δυτικότερα 6 μποφόρ κι έτσι η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. Κατά τ' άλλα ήλιος με κάποιες νεφώσεις λίγο περισσότερες τις θερμές ώρες τις ημέρας στην ανατολική Κρήτη.
Κρύο θα κάνει τη νύχτα και νωρίς το πρωί του Σαββάτου! Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε νοτιάδες που συγχρόνως με μια αραιή νέφωση, θα μας προ'ι'δεάσουν για μια νέα θερμή εισβολή η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή των Βα'ί'ων και την Μεγάλη Δευτέρα. Χαρακτηριστικά των δύο αυτών ημερών κάποιες νεφώσεις, θολούρα στην ατμόσφαιρα άνοδο της θερμοκρασίας σημαντικότερη την Μεγάλη Δευτέρα, όπου υπάρχει και μικρή πιθανότητα για κάποιες τοπικές ψιχάλες!
Την Μεγάλη Τρίτη πρόσκαιρα οι άνεμοι θα σταρφούν σε πιο δυτικούς - νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει κάπως και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Βροχές δεν προβλέπονται και γενικά ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος.
Μια νέα θερμή μεταφορά από την Αφρική αναμένεται την Μεγάλη Τετάρτη με τους νοτιάδες και πάλι να ενισχύονται και την θερμοκρασία να ανεβαίνει σημαντικά! Ίσως περάσει πρόσκαιρα ακόμα και τους 25-26°C στα βόρεια του νησιού!
Δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, σοβαρή κακοκαιρία να επικρατεί από την Μεγάλη Πέμπτη έως και το μεγάλο Σάββατο,αρχικά με νοτιοδυτικούς ανέμους, βροχές και πτώση της θερμοκρασίας και στη συνέχεια με βοριάδες σημαντικές βροχές και χιόνια ακόμα και σε χαμηλότερα υψόμετρα!
Ανήμερα, αλλά και την Δευτέρα του Πάσχα μάλλον ο καιρός θα είναι βελτιωμένος!
Κλείνοντας θα πρέπει να σας τονίσουμε ότι η εκτίμηση του καιρού αυτήν την εποχή είναι ένας γρίφος, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τόσες μέρες! Τα στοιχεία μεταβάλλονται καθημερινά κι έτσι την Κυριακή 5/4/2015 θα ανανεώσουμε την εκτίμησή μας με όλα τα νεότερα στοιχεία!
Μην ξεχνάτε καθημερινά να επισκέπτεστε το site και το blog μας για να μαθαίνεται πρώτοι τα νέα για τον καιρό στην Κρήτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου