Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΜΙΑ ΚΑΛΠΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ (Εκτίμηση καιρού Κρήτης)

Η εξασθένηση των ανέμων ,η άνοδο της θερμοκρασίας και η πιθανότητα για κάποιες βροχές την νύχτα της Κυριακής προς τα ξημερώματα της Δευτέρας ,θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού,των επόμενων ημερών !



Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι θα συμβεί στο νησί μας ,μέρα με τη μέρα!

                                             ΣΑΒΒΑΤΟ 24/5/2014

Το Σάββατο λοιπόν θα έχουμε κάποιες αραιές νεφώσεις ,που γρήγορα κι από τα δυτικά θα πυκνώσουν ! Μικρή αλλά υπαρκτή η πιθανότητα για κάποιες μικρής διάρκειας μπόρες στα Λευκά όρη και γύρω απ 'αυτά !
Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν όπως είπαμε και μόνο στα πελάγη και στην αρχή της ημέρας στα βορειοανατολικά θα πιάσουν για λίγο τα 5 μποφόρ.
Εκτός από τις μέγιστες και οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν άνοδο!

                                               ΚΥΡΙΑΚΗ 25/5/2014

 Ήλιο με αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν μετά το μεσημέρι στα δυτικά ,θα έχουμε την Κυριακή ! Νέα μικρή άνοδο της θερμοκρασίας σε βόρεια τμήματα,ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε πιο δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν για λίγο μόνο στο Λιβυκό και στα βορειοδυτικά θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα του νομού Χανίων!
Όπως είπαμε και την αρχή την νύχτα της Κυριακής προς τα ξημερώματα της Δευτέρας,ένα θερμό μέτωπό εξ Αφρικής, θα είναι η αιτία που ο καιρός πρόσκαιρα θα μας τα χαλάσει ! Οι συννεφιές λοιπόν θα αυξηθούν σε όλη την Κρήτη ,ενώ κατά τόπους θα σημειωθούν τοπικές ψιχάλες ή ακόμα και μπόρες ! Δίνουμε μια μικρή πιθανότητα πολύ τοπικά να ακουστεί καμιά βροντή !
(Λόγω του προχωρημένου της εποχής τα στοιχεία σχεδόν ανά εξάωρο σχετικά με τη διαταραχούλα αυτή αλλάζουν.Αν υπάρξει κάποιο νέο θα το μάθετε εδώ στους MeteoΚρήτες)!
Παρ' όλα αυτά κατά την διάρκεια της Δευτέρας ο καιρός θα βελτιωθεί ,ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα άνοδο !
Προβλήματα με τους ανέμους δεν θα υπάρξουν ούτε την Δευτέρα!
Από την Τρίτη σύμφωνα πάντα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ,η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια και μικρή άνοδο στα νότια ,με την παράλληλη στροφή των ανέμων σε βορειοδυτικούς και την ενίσχυσή τους!
Δεν ξέρουμε αν μετά της εκλογές της Κυριακής υπάρξει πολιτική αστάθεια ή σταθερότητα στην χώρα.Καιρική σταθερότητα πάντως,δύσκολα θα έχουμε τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου