Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΧΑΛΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ! ΔΕΙΞΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ !

Αλλάζει ο καιρός από σήμερα Κυριακή 6/4/2014 !
Μετά από 19 μέρες ανομβρίας στο νησί της Κρήτης! Έρχονται λοιπόν μάλλον στην ώρα τους,οι άκρως αναγκαίες βροχές , για τις ανάγκες της γης! Πάμε λοιπόν να δούμε τι μας περιμένει καιρικά μέχρι και την Τετάρτη!

Κυριακή 6/4/2014 

Σήμερα λοιπόν Κυριακή με ήλιο, λίγες τοπικές νεφώσεις αλλά και θολούρα στην ατμόσφαιρα θα ξεκινήσει η μέρα! Σταδιακά, από το μεσημέρι και μετά και κυρίως κατά την διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας , τα σύννεφα θα πυκνώσουν και είναι πολύ πιθανό σε βορειοδυτικά αρχικά και στη συνέχεια εσωτερικά ,βόρεια κι ανατολικά διαμερίσματα να σημειωθούν τοπικές μπόρες ή ακόμα και μικρής διάρκειας καταιγίδες  !Ανοίγματα θα παρατηρούνται στον καιρό πρώτα στα νότια και στη συνέχεια όσο θα βαδίζουμε προς το βράδυ ,από τα δυτικά προς τα ανατολικά ! Από αργά τη νύχτα θα υπάρξει μια τάση επιδείνωσης του καιρού ,στο νομό Χανίων με  κατά τόπους βροχές και καταιγίδες !
Οι άνεμοι που νωρίς το πρωί θα πνέουν από ανατολικές νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ στα δυτικά ,4-5 στα υπόλοιπα και μόνο στα ανατολικά 6 μποφόρ ,σταδιακά από τα δυτικά προς τ'ανατολικά θα στραφούν σε δυτικούς 3-4 και στα πελάγη 5-6 μποφόρ !
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση ,που θα γίνει περισσότερο αισθητή κατά την στροφή των ανέμων σε δυτικούς και δεν θα ξεπεράσει τους 19 με 20°C !
Χιόνια αναμένονται πρόσκαιρα μόνο στα Λευκά όρη κατά την βραδινή επιδείνωση σε μεγάλα υψόμετρα όμως μ.ο. 1900μ και πάνω!  

Δευτέρα 7/4/2014 

Τον κύριο όγκο των βροχοπτώσεων ,που πολύ πιθανόν να έχουν τοπικά και έντονο χαρακτήρα των αναμένουμε την Δευτέρα 7/4/2014 !
Συννεφιά λοιπόν από την αρχή της ημέρας που πολύ γρήγορα θα πυκνώσει περισσότερο και θα δώσει βροχές σποραδικές καταιγίδες αρχικά ,που όμως και πάλι όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι -απόγευμα τα φαινόμενα θα γενικεύονται και θα αποκτούν έντονο χαρακτήρα ! Ας δείξουμε την απαραίτητη προσοχή ! Από αργά το απόγευμα,περισσότερο όμως από τις βραδινές ώρες και κατά τη διάρκεια της νύχτας ,βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός πρόσκαιρα.Παρ' όλα αυτά μικρή πιθανότητα για κάποιες ψιχάλες ή μπορίτσες μικρής διάρκειας υπάρχει και πάλι στα βορειοδυτικά και κυρίως στους ορεινούς όγκους του νησιού!
Οι άνεμοι από δυτικές  γενικά διευθύνσεις 3-4 και στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα 5-6 μποφόρ! 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή πτώση και δεν θα ξεπερνά τους 18-19°C (φυσικά στα εσωτερικά και ορεινά τμήματα του νησιού η μέγιστη θα είναι αρκετά χαμηλότερη)!
Χιόνια αναμένονται σε μεγάλα υψόμετρα γενικά της τάξεως των 1800 -1900μ σε Λευκά όρη και Ψηλορείτη, 2000 και πάνω στα όρη Δίκτη (στις κορφές) ! Όμως κατά την διάρκεια της έντασης των φαινομένων πολύ πιθανόν λευκές εκπλήξεις πρόσκαιρα με τη μορφή χιονοσφαιριδίων ή χαλαζοπτώσεων ,να έχουμε και χαμηλότερα ! Τοπικές χαλαζοπτώσεις ίσως έχουμε και σε πεδινές περιοχές !



Τρίτη 8/4/2014

Την Τρίτη ο καιρός θα προσπαθήσει να μας θυμίσει Χειμώνα ! Πυκνές συννεφιές, παροδικές βροχές, κατά βάση ασθενείς, στα βόρεια του νησιού ,που από το νομό Ηρακλείου κι ανατολικότερα θα είναι κάπως πιο σοβαρές! Από τις προμεσημβρινές ώρες όμως ,από τα δυτικά προς τ'ανατολικά κι από τα πεδινά προς τα ορεινά διαμερίσματα ,τα φαινόμενα θα εξασθενούν,θα περιορίζονται και το πολύ μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν παντού!
Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ (θα εξασθενήσουν από το βράδυ )!
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στα βόρεια και δεν θα ξεπερνά τους 17°C (στα νότια θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη)!
Κάποιες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πάνω από τα 1800μ μ.ο. !

Την Τετάρτη δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να επικρατεί αστάθεια και κατά τη διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας  να σημειώνονται καταιγίδες σε εσωτερικά κυρίως διαμερίσματα ! Αυτό είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο ! Ένα ακόμα πολύ πιθανό σενάριο είναι ο καιρός να ξανά χαλάσει από την Πέμπτη το απόγευμα! Είναι η εποχή όμως αρκετά δύσκολη και για αναλυτικές ,αλλά και για μακροπρόθεσμες προγνώσεις ! Γι' αυτό τυχόν διαφορές,στην ακριβή συμπεριφορά της φύσης,με την εκτίμησή μας δεν είναι καθόλου δύσκολο να παρατηρηθούν ! Αυτό άλλωστε μας κάνει ν'αγαπάμε αυτό που κάνουμε και να προσπαθούμε περισσότερο για ένα καλύτερο αποτέλεσμα !       


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου