Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Τοπικές βροχές σημειώθηκαν και σήμερα σε νότια εσωτερικά και ορεινά διαμερίσματα της Κρήτης ,με τους νοτιάδες πλέον ενισχυμένους 5-6 και πολύ τοπικά 7 μποφόρ !
Από το απόγευμα ο καιρός και σ αυτά τα σημεία θα βελτιωθεί πρόσκαιρα!
Κακοκαιρία αναμένεται αύριο στο νησί μας ,με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νότιους ,νοτιοανατολικούς ανέμους της τάξεως των 6-7 ,πρόσκαιρα ακόμα και 8 με 9 μποφόρ δεν αποκλείονται(μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε πιο ανατολικούς)! Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι αρκετά έντονα και θα έχουν μεγάλη διάρκεια!
Χρειάζεται μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ μιας και μετά την παρατεταμένη ανομβρία ,η γης δεν μπορεί να συγκρατήσει τις μεγάλες ποσότητες υετού που θα πέσουν τοπικά ! Ας κάνουμε όλοι τις απαραίτητες κινήσεις ,έτσι ώστε να μη μας πιάσει απροετοίμαστους!
Αιτία όλης αυτής της κατάστασης ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό 995-1000mb ,που θα κινηθεί τις επόμενες ώρες από την Ιταλία ,νοτιοανατολικά προς την περιοχή μας!
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δε θα ξεπεράσει τους 22 με 23 βαθμούς στη βόρεια Κρήτη ,ενώ σε χαμηλότερα επίπεδα θα κυμανθεί σε νότια κι εσωτερικά διαμερίσματα !
Η Πέμπτη θα είναι μια αρκετά φθινοπωρινή ημέρα με παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες που κυρίως μέχρι το μεσημέρι σε βόρεια κι ανατολικά τμήματα θα έχουν αξιόλογες εντάσεις.η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα πτώση και πλέον δε θα ξεπερνά τους 20°C  ! Οι άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 5-6 μποφόρ!
Λόγω της κάπως απρόβλεπτης κίνησης και συμπεριφοράς αυτού του συστήματος δε θα μιλήσω για περισσότερες ημέρες . Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε εκ νέου!
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου