Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΠΕΜΠΤΗ 13/6/2013 ΜΙΑ ΒΡΟΧΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΗΤΗ

Μια ξεχωριστή πραγματικά μέρα ήταν η Πέμπτη 13/6/2013 για τη πόλη του Ηρακλείου απ' όπου είναι και η παραπάνω φωτογραφία ,αλλά και για όλη σχεδόν τη Κρήτη ,που παρά το προχωρημένο της εποχής έβρεξε και μάλιστα τοπικά αξιόλογα!
Εκτός από τις βροχές σημειώθηκαν και καταιγίδες ,κυρίως τις μεσημβρινές ώρες σε πιο εσωτερικά και ορεινά σημεία του νησιού!
Οι θερμοκρασία σε γενικές γραμμές δεν πέρασε τους 24οC στα βόρεια πεδινά και τους 26-27οC στα νότια!
Οι άνεμοι από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι και στα πελάγη ισχυροί !
Να ξεκινήσουμε από το νομό Χανίων να δούμε πιο αναλυτικά τι συνέβη!! Η πόλη λοιπόν δεν επηρεάστηκε από βροχές ,όμως πρόσκαιρα το πρωί έβρεξε στο Ακρωτήρι 0.2mm ,στα νότια του νομού και πιο συγκεκριμένα στη Παλαιοχωρα είχαμε 0.6mm ,όσο είχαμε και στον Αλκιανό ! Κάπως πιο αξιόλογες ήταν οι βροχές στον Αποκώρονα και πιο συγκεκριμένα στις Βρύσσες οπου ο σταθμός εκεί κατέγραψε 1.8mm ,ενώ πέραν των σταθμών αξιόλογες ήταν τις μεσημεριανές ώρες οι βροχές και οι καταιγίδες στα Κεραμειά και στο Θέρισο!
Πάμε στο νομό Ρεθύμνου όπου κι εδώ η πόλη έμεινε έξω ως αναφορά τις βροχές !Παρ 'όλα αυτά έβρεξε αξιόλογα στα Ρούστικα 9.2mm ,5.4mm στ ' Ανώγεια όπου επικράτησε βαρύς καιρός,0.2mm στο Φράγμα Ποταμών ,ενώ μόνο τοπικές ψιχάλες και συννεφιά είχαμε στις υπόλοιπες περιοχές !
Η πόλη του Ηρακλείου σε αντίθεση με τις άλλες δύο είχε φαινόμενα! Όμως χωρίστηκε στα δυτικά και βόρεια τμήματα που ευνοήθηκαν και στα ανατολικά και νότια ,όπου έκανε ψιλοπράματα...6.4mm έγραψε ο σταθμός που βρίσκεται δυτικά της πόλης προς το Πανεπιστημιακό 3.6mm στην Ακτή Μ.Φ.Ι.Κ. και 0.8mm σε Κνωσσό και Άνω Αλικαρνασσό ! Από αναφορές κι ερασιτεχνικά βροχόμετρα πάνω από 10mm έριξε στο Γάζι και 3mm στην περιοχή του Ατσαλένιου !Στον υπόλοιπο νομό είχαμε 0.8mm  σε  Μεταξοχώρι και Λέντα 0.6mm στη Γεργερη ,ενώ δεν έβρεξε καθόλου στη Μεσαρά!
Τέλος στο νομό Λασιθίου πιο αξιόλογες ήταν οι βροχές στην πόλη της Ιεράπετρας 2.8mm κι ακολουθούν Τζερμιάδο 1.6mm Άγιος Νικόλαος 0.8mm ! Δεν έβρεξε καθόλου στη πόλη της Σητείας !
Όμορφη η Ανατολή και το ηλιοβασίλεμα στη πόλη του Ηρακλείου ...Φωτογραφίες Ζαχάρης Βάρδας!!

Πρωινές αναπτήξεις
Μεσοχωριό ...Φωτογραφία Μανόλης Κοζιράκης
Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου