Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Χωρίς προβλήματα η Καθαρά Δευτέρα, από την Τετάρτη ο Χειμώνας παίζει το τελευταίο του χαρτί!

 Με ιδανικές καιρικές συνθήκες σε γενικές γραμμές θα γιορτάσουμε εφέτος τα Κούλουμα. Αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν κυρίως από το μεσημέρι και μετά στα εσωτερικά τα βόρεια και τα ανατολικά διαμερίσματα, με μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι δυτικοί -βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ ενισχυόμενοι πρόσκαιρα σε κάποια θαλάσσια και παραθαλάσσια. Η θερμοκρασία στις μέγιστες τιμές τις, δε θα ξεπερνάει τους 15-18°C.


Την Τρίτη, από το μεσημέρι κι έπειτα τα πράγματα θα σοβαρέψουν κάπως, οι βροχές θα είναι κάπως περισσότερες, οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στα επίπεδα της Δευτέρας κι οι άνεμοι από διάφορες γενικά διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, στρεφόμενοι αργότερα σε πιο βορειοδυτικούς!
Άστατος θα διατηρηθεί ο καιρός και την Τετάρτη, που όμως σταδιακά θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κι οι βοριάδες θα ενισχυθούν!
Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, θέλουν μια αρκετά δυναμική χιονιά, να μας επισκέπτεται από τη νύχτα της Τετάρτης προς τα ξημερώματα της Πέμπτης που δείχνει τουλάχιστον για τα ορεινά ημιορεινά διαμερίσματα να έχει και ένταση και διάρκεια! Καλό θα είναι οι κάτοικοι των περιοχών αυτών να προετοιμάζονται. Κρατάμε σε πρώτη φάση αυτό κι αύριο ή την Τρίτη, θα μιλήσουμε αναλυτικά για τα υψόμετρα των χιονοπτώσεων μέχρι και την Κυριακή, αλλά και την πιθανότητα που υπάρχει να χιονίσει ακόμα και σε πεδινές ή παραθαλάσσιες περιοχές!



Όπως και να 'χει, κρατήστε ότι ο Χειμώνας θα δείξει τα δόντια του, είτε γράψει ιστορία, είτε περιοριστεί σε υψόμετρα άνω των 200-300 μέτρων. Κρατήστε κι ότι μπορεί να δημιουργηθούν εκ νέου προβλήματα λόγω των έντονων φαινομένων!
Όπως πάντα, οι ενημερώσεις από την ομάδα μας είτε από εδώ, είτε live είτε με ανακοινώσεις στο FACEBOOK θα είναι τακτικές και πρώτοι θα ενημερώνεστε έγκαιρα κι έγκυρα με ότι πιο φρέσκο στοιχείο διαθέτουμε!
Καλή Καθαρά Δευτέρα και καλή Σαρακοστή σε όλους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου