Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Η εξπρές διαταραχούλα που είναι προ των πυλών, απλά θα σπάσει για λίγο την καιρική μονοτονία

Όπως σας έχουμε προϊδεάσει εδώ και μέρες, μια εξπρές διαταραχούλα που θ' αλλάξει πρόσκαιρα τον καιρό στο νησί μας, είναι προ των πυλών.
Ήδη έχει συννεφιάσει αρκετά όπως βλέπουμε και στην πιο πρόσφατη δορυφορική εικόνα, στα δυτικά και τα νότια!

 Ολοένα λοιπόν κι όσο θα περνούν οι ώρες, τα σύννεφα από τα δυτικά προς τ' ανατολικά θα αυξάνονται κι αρχικά θα παρατηρούνται διάσπαρτα φαινόμενα σε δυτικά, νότια κι εσωτερικά διαμερίσματα, ενώ όσο θα βαδίζουμε προς τις βραδινές ώρες, αυτό το εξασθενημένο μέτωπο, πολύ πιθανόν, λόγω και τον θερμών θαλασσών, να καταφέρει να δώσει τοπικές βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα (ένα σύντομο πέρασμα δηλαδή), απ' άκρη σ' άκρη του νησιού!
Γρήγορα κι από τα δυτικά προς τ' ανατολικά, μέχρι το ξημέρωμα, ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα παραμείνουν τις πρωινές ώρες τις Τετάρτης κάποια μεμονωμένα φαινόμενα στην ανατολική νοτιοανατολική Κρήτη, που όμως γρήγορα θα σταματήσουν.
Τις θερμές ώρες της Τετάρτης και πάλι στα εσωτερικά, πλησίον των ορεινών όγκων και σε κάποια νότια, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και δεν αποκλείεται εκεί να έχουμε κάποιες πολύ τοπικές μπόρες. 
Οι άνεμοι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ, που από το ξημέρωμα θα στραφούν αρχικά σε δυτικούς κι αργότερα σε βόρειους βορειοδυτικούς, αρχικά με την ίδια ένταση, που όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία σε πτώση, που όμως θα είναι πρόσκαιρη.
Για να συνοψίσουμε, αλλού θα δούμε καμιά καλή μπόρα, θα δούμε κάποια ηλεκτρικά είτε μακρυά, είτε κοντά, αλλού θα μυρίσει το χώμα, κάτι το σοβαρό όμως και το γενικευμένο δεν υφίσταται.  

Πάμε λοιπόν από την Πέμπτη και μετά σε σχεδόν Καλοκαιρινές ημέρες με λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους, ανεβασμένες για την εποχή θερμοκρασίες και χωρίς προβλήματα όσον αφορά τους ανέμους. Οι μέγιστες στα πεδινά θα αγγίζουν ακόμα και τους 26-28°C, ενώ όπως είναι φυσιολογικό, θα κάνει σχετική ψύχρα τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Πιθανές ομίχλες σε ευπαθείς περιοχές τις επόμενες ημέρες.
Δεν αναμένεται κάποια σοβαρή αλλαγή, ούτε φαίνεται κάτι το σοβαρό από πλευράς βροχών, τουλάχιστον μέχρι και τις αρχές του Οκτώβρη!
Αν κάτι δούμε, θα σας ενημερώσουμε από εδώ κι από την ομάδα μας στο facebook. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου