Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Μια στη ζέστη μια στο κρύο ... Προσοχή στους ανέμους και στις ιώσεις!

Με τους νοτιάδες, σταδιακά από σήμερα τη νύχτα να ενισχύονται σημαντικά, την θερμοκρασία σε άνοδο, συννεφιές με πιθανές λασποψιχάλες ή λασπομπόρες τοπικά και θολούρα λόγω της μεταφοράς σκόνης, θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο!

Προσοχή! Την Κυριακή, οι άνεμοι θα αγγίζουν και τα 8-9 μποφόρ πρόσκαιρα και τοπικά!

Τα όποια φαινόμενα που δεν θα είναι αξιόλογα, σταδιακά από την Κυριακή το μεσημέρι προς απόγευμα θα σταματήσουν και συγχρόνως οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, θα στραφούν σε πιο δυτικούς, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κι ατμόσφαιρα σταδιακά θα αποκτήσει καλύτερη ποιότητα!

Έως και θυελλώδεις δυτικοί - βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν την Δευτέρα και την Τρίτη, κυρίως σε θαλάσσια και παραθαλάσσια. Πολύ πιθανόν να δημιουργήσουν και κάποια προβληματάκια σε δυτικά και νότια διαμερίσματα!
Πιθανότητα για μεμονωμένα φαινόμενα μικρής διάρκειας υπάρχει, μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας στα ανατολικά και λόγω αστάθειας τις θερμές ώρες της ημέρας την Τρίτη κυρίως στα εσωτερικά και στα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το διήμερο κι από τους 23-27°C που θα κυμανθεί η μέγιστη το Σαββατοκύριακο, δεν θα ξεπερνάει τους 18-22°C στα πεδινά.
Η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει απο την σκόνη, ενώ να σημειώσουμε ότι πρόσκαιρες χιονοπτώσεις δεν αποκλείονται στα βουνά μας, κυρίως πάνω από τα 1800-1900μ Μ.Ο.! 
Κλείνοντας, να σας πούμε ότι τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θέλουν τουλάχιστον μέχρι και τις 20 του μήνα να υπάρχουν αυτές οι διακυμάνσεις στον καιρό και τα σκαμπανεβάσματα στην θερμοκρασία! Δείξτε προσοχή! Είναι οι πιο κατάλληλες συνθήκες για κρυώματα και ιώσεις! 
Όσον αφορά τις βροχές, όταν δούμε κάτι πιο γενικευμένο και αξιόλογο, πρώτοι θα το μάθετε, από εδώ και την ομάδα μας στο facebook!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου