Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Μια στη ζέστη, μια στο κρύο

Όψιμη βαρυχειμωνιά δείχνει να επηρεάζει μεγάλο μέρος της Ευρωπαϊκής ηπείρου με τις πολικές αέριες μάζες, να μην δείχνουν διατεθειμένες να λογαριάσουν το προχωρημένο της εποχής και να ξεχύνονται τις επόμενες ημέρες, ολοένα και σε περισσότερες περιοχές (όπως βλέπετε και στον χάρτη του Αμερικάνικου μοντέλου)!
Αυτός ο πολικής προέλευσης ψυχρός αεροχείμαρρος, τέτοια εποχή, που ο υποτροπικός ολοένα κερδίζει έδαφος στην νότια Ευρώπη και στην περιοχή μας κατά πόσο θα επιδράσει στον καιρό του νησιού μας;
Αρχικά λοιπόν, με την δημιουργία βαρομετρικού χαμηλού δυτικά μας και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Ιταλίας (συνοδευόμενο κι από μέτωπα κακοκαιρίας), οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες που μάλιστα θα πνέουν έως θυελλώδεις και θα μεταφέρουν πολύ θερμές αέριες μάζες στην περιοχή μας, Αφρικάνικη σκόνη, πιθανές λασποβροχούλες και θα εκτινάξουν τον υδράργυρο από την Τετάρτη σε υψηλά επίπεδα!
Κυρίως η νύχτα της Τετάρτης θα είναι η πιο θέρμη του 2017 στην βόρεια Κρήτη!
Η Πέμπτη, αν και θα ξεκινήσει στο ίδιο μοτίβο, σταδιακά, από το μεσημέρι και μετά, οι άνεμοι θα έχουν την τάση να στραφούν σε πιο δυτικούς, η ατμόσφαιρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα καθαρίσει μέχρι το βράδυ, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν αποκλείονται τοπικά φαινόμενα!
Από την Παρασκευή και μετά, μέρος αυτών των ψυχρών αερίων μαζών που αναφέρουμε στην αρχή του άρθρου, δείχνουν να καταφέρνουν να κινούνται πιο νότια κι έτσι μετά τις άκρως Ανοιξιάτικες έως Καλοκαιρινές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν λόγω των νοτιάδων, θα περάσουμε σε Φθινοπωρινές έως και Χειμωνιάτικες μέχρι και το τέλος της εβδομάδας!
Συγχρόνως λόγω ενός ψυχρού μετώπου που θα κινηθεί προς την περιοχή μας, δείχνουν τα πιο φρέσκα στοιχεία ότι πιθανόν να βρέξει αξιόλογα το Σαββατοκύριακο και να χιονίσει στα βουνά μας!
Γι αυτό εσείς, συνεχίστε να παρακολουθείτε καθημερινά, το meteokrites.gr, το meteokrhtes.blogspot.gr, την ομάδας μας και την σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι και με ακρίβεια, όλα τα νέα σχετικά με την εξέλιξη του καιρού στην Κρήτη!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου