Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016

Σοβαρή κακοκαιρία στην Ευρώπη... νοτιάδες, σκόνη και ζέστη στην Κρήτη

Αιτία της δοκιμασίας που θα ζήσουμε με τους νοτιάδες την σκόνη και τις υψηλές θερμοκρασίες από την Τετάρτη και μετά, είναι ένα πολύ βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο όπως βλέπετε και στον παρακάτω χάρτη, αυτή την στιγμή βρίσκεται βορειοδυτικά της Ιβηρικής Χερσονήσου!Συνοδευόμενο από ισχυρά μέτωπα κακοκαιρίας θα σαρώσει απ' άκρη σ' άκρη την Ευρώπη!
Δεν είμαι ο πλέον ειδικός, αλλά πιστεύω ότι θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα κατά τόπους!
Δυστυχώς, εμείς απ ' όλο αυτό θα απολαύσουμε ζεστά φιλιά από την Αφρική, θυελλώδεις νοτιάδες προς το τέλος της εβδομάδας και σκόνες!
Το πόσο έντονο θα είναι το φαινόμενο....Δηλαδή το πόσο ψηλά θα ανέβει ο υδράργυρος, τα πόσα μποφόρ θα φτάσει ο νοτιάς, το αν έχουμε μικρή ή μεγάλη μεταφορά σκόνης, θα το παρακολουθούμε και θα σας ενημερώνουμε καθημερινά, από το http://meteokrites.gr/index.php !
..κι αυτό γιατί πρόκειται όπως προανέφερα, για ένα πολύ σοβαρό αίτιο, πράγμα που αυτομάτως προδικάζει την δυσκολία στην εκτίμηση της ακριβής κίνησης του και γενικότερα της συμπεριφοράς του (αυτό και λόγω εποχής).
Αν αναρωτιέστε, μα αφού κινείτε βορειοανατολικά, εμάς γιατί να μας επηρεάσει ; Η απάντηση με λίγα λόγια είναι, λόγω της δημιουργίας δευτερευόντων κέντρων  χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων κι εκτεταμένων μετώπων που θα σκάψουν στην Αφρική!
Αυτά τα μέτωπα, δυστυχώς μεταφέροντας συνήθως μεγάλες ποσότητες σκόνης πάσχουν από υετό κι έτσι ακόμα και να έχουμε κάποια φαινόμενα, δεν τα σπουδαιολογούμε, μιας και πρόκειται για πιθανότητα ασθενών λασποβροχών το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο.
Από την Κυριακή και μετά και κυρίως με το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας υπάρχει το ενδεχόμενο για κάτι πιο παραγωγικό όσον αφορά τις βροχές, όμως είναι λίγο νωρίς για να προδικάσουμε οτιδήποτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου