Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού την Τρίτη 31/3/2015

Βροχές, σποραδικές καταιγίδες λίγα χιόνια ψηλά στα βουνά κι ενίσχυση των ανέμων, αναμένουμε για την Τρίτη 31/3/2015! Πιο αναλυτικά ...

Παρ' ότι σήμερα Δευτέρα δεν αναμένονται βροχές στο νησί μας, παρά μόνο κάποιες νεφώσεις, που τις θερμές ώρες της ημέρας στα εσωτερικά κι από την νύχτα στα δυτικά θα είναι πυκνότερες, ο Μάρτης θα επιμείνει μέχρι και την τελευταία του ημέρα να συμπεριφέρεται με τον γνωστό του αλλοπρόσαλλο τρόπο!
Έτσι λοιπόν την Τρίτη 31/3/2015 αμέσως από τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν νεφώσεις στην Κρήτη, που στο νομό Χανίων και Ρεθύμνης αρχικά θα δίνουν τοπικές βροχές, περισσότερες σε εσωτερικά και νότια διαμερίσματα!
Πολύ πολύ γρήγορα τα φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικότερα και θα ενταθούν τοπικά!
Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν, ίσως και τοπικές χαλαζοπτώσεις, χιονοπτώσεις μ.ο. πάνω από τα 1750-1850μ, ενώ είναι πολύ πιθανή η εμφάνιση υδροστροβίλων!
Αμέσως από τις μεσημβρινές ώρες, οι βροχές θα παύσουν στα νοτιοδυτικά κι όσο θα βαδίζουμε προς το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί!
Κάποιες πιο πυκνές νεφώσεις θα επιμείνουν στα εσωτερικά και βόρεια τμήματα του νομού Ηρακλείου και Λασιθίου, όπου μέχρι και το βράδυ θα αφήνουν κάποιες ασθενείς κατά βάση, σποραδικές βροχές κυρίως στα ορεινότερα.
Οι άνεμοι που αρχικά θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ ,σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση (από το απόγευμα κι από τα δυτικά, θα εξασθενήσουν σημαντικά) .
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και σε γενικές γραμμές δεν θα ξεπερνάει τους 17-18°C!
Σχεδόν αίθριος ο καιρός την Τετάρτη με ηλιοφάνεια και ασθενείς ανέμους από διάφορες διευθύνσεις, οι οποίοι εκ νέου θα στραφούν σε δυτικούς - νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν κάπως.
Να σημειώσουμε εδώ ότι αρκετή ψύχρα θα κάνει την νύχτα της Τρίτης προς τα ξημερώματα της Τετάρτης!
Την Πέμπτη με οποιοδήποτε νεότερο στοιχείο έχουμε θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε τον καιρό από εδώ, από το meteokrites.gr μέχρι και το Πάσχα!
Μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε ,το site και το blog μας τα οποία ενημερώνονται καθημερινά!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου