Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΔΥΣΚΟΛΗ ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Υπερχείλιση του ποταμού Δρακουλιάρη 14/1/2015)

Μια δύσκολη πραγματικά νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της πόλης του Ηρακλείου! Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν κι εντοπίζονται ακόμα κι αυτήν την ώρα,στα σημεία κοντά στον ποταμό Δρακουλιάρη! Οι πολύωρες κι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώνονται από την Δευτέρα το βράδυ στον νομό είναι η αιτία αυτής της τόσο σοβαρής κατάστασης,με αποκορύφωμα την καταιγίδα το βράδυ της Τρίτης!

Γιόφυρος (φωτογραφία Μανώλης Κοζυράκης-Ζαχάρης Βάρδας)

 Τρεις Βαγιές Ηράκλειο  (φωτογραφία Ελένη Στεφανάκη)
Η καιρική ομάδα meteo-Κρήτες προειδοποιήσει έγκαιρα γι' αυτές τις πλημμύρες και ήταν όλη τη νύχτα σε σημεία όπου δρούσαν η πυροσβεστική υπηρεσία,η αστυνομία και όλοι οι αρμόδιοι φορείς της πολιτικής προστασίας του νομού !
100 άτομα και πλέον κατάφεραν να απεγκλωβίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις με μεγάλη δυσκολία κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες ! Συναντήσαμε στις όχθες του ποταμού τον αντιπεριφερειάρχη  Ηρακλείου κ.Ευριπίδη Κουκιαδάκη ο οποίος πραγματικά έκανε το καλύτερο δυνατό για να αποσοβηθούν μεγαλύτερα προβλήματα!
Η ζημιές σε σπίτια,μαγαζιά και περιούσιες  είναι μεγάλες ! Παρ' όλα αυτά ο σωστός συντονισμός βοήθησε έτσι ώστε να μη θρηνήσουμε θύματα !

Ακολουθεί βίντεο από το ερασιτεχνικό ρεπορτάζ μας....

 Από το απόγευμα της Τρίτης ο ποταμός υπερχείλισε  από την διακλάδωση των Μαλάδων-Φοινικιάς!
Λίγο αργότερα, στην περιοχή Τρεις Βαγιές, στο δρόμο από Ηράκλειο προς Φοινικιά αλλά και στο Παγκρήτιο στάδιο συνέβει το ίδιο και εκει επικράτησε χάος και πανικός!!!









Βίντεο από την καταιγίδα νωρίτερα ...


...κι άλλες φωτογραφίες ντοκουμέντα


(φωτογραφίες Μανόλης Κοζυράκης - Ζαχάρης Βάρδας)
Βίντεο την ώρα που ξεχειλίζει ο Δρακουλιάρης στο Γιόφυρο...

Μέχρι την ώρα που εκδόθηκε το άρθρο μας δεν είχε γίνει κάποιος απολογισμός και φυσικά όπως προείπαμε δεν υπήρχε κάποιος τραυματισμός ή θύματα !
Ευχόμαστε όλα να εξελίχθηκαν  καλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου