Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΧΑΛΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Άστατος θα καταστεί ο καιρός κατά τη διάρκεια της νύχτας και από τα Δυτικά με διάσπαρτες μπόρες μέτριας έντασης οι οποίες στα Δυτικά των Χανίων θα είναι κατά τόπους πιο έντονες καθώς θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.Τα φαινόμενα αυτά όσο θα βαδίζουμε στο ξημέρωμα της Παρασκευής θα επεκτείνονται διαρκώς ανατολικότερα με αποτέλεσμα έναν άστατο καιρό απ' άκρη σε άκρη στο Νησί μας καθ' όλη τη διάρκεια της αυριανής ημέρας. Μάλιστα τη νύχτα αύριο οι βροχές φαίνεται να είναι αρκετά έντονες στην Ανατολική Κρήτη (κυρίως στο Νομό Λασιθίου).Προσωπικά δεν αποκλείω το ενδεχόμενο κάποιας χιονόστρωσης-πασπαλίσματος στις Κορυφές μας πάνω από τα 2100 μέτρα. Οι τιμές της θερμοκρασίας θα έχουν μια ομοιόμορφη κατανομή σε όλο το νησί η οποία θα κυμαίνεται μεταξύ 19-21 βαθμών..
Οι άνεμοι Νοτιοδυτικοί 5-6 μποφόρ οι οποίοι απο το βράδυ θα στραφούν σε Βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.



Το Σάββατο θα επικρατήσει  καιρός Βορείου ρεύματος με πυκνές νεφώσεις στη Βόρεια πλευρά του Νησιού και πολλές βροχές σε όλο το μήκος της. Μάλιστα τοπικά θα έχουν και κάπως πιο έντονο χαρακτήρα ιδιαίτερα στο Νομό Λασιθίου εκτιμώ ότι θα έχουν και ένταση και διάρκεια. Κάποιες μπόρες ίσως υπερπηδήσουν τους Ορεινούς μας Όγκους και καταφέρουν να δώσουν κάποιες πρόσκαιρες μπόρες και στη Νότια πλευρά. 
Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις όχι πάνω από τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία το πολύ να αγγίξει τους 19 βαθμούς ( η Νότια Κρήτη με τη βοήθεια των καταβατών Βοριάδων ίσως φτάσει   και τους 22-23 βαθμούς).

Η Κυριακή θα είναι μια βελτιωμένη ημέρα ωστόσο μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε κάποιες βροχούλες στη Βόρεια Κρήτη σε τοπικό επίπεδο μέτριας έντασης. Θερμοκρασία και άνεμοι στα επίπεδα του Σαββάτου.

Επιμέλεια άρθρου Δημήτρης Παπαδογιωργάκης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου