Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Ρίχνοντας μια ματιά στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων ,θα παρατηρήσουμε το χαμηλό στο Ιόνιο με το μέτωπο, το οποίο κινούμενο γρήγορα ανατολικά βορειοανατολικά θα χαλάσει πρόσκαιρα σήμερα Κυριακή τον καιρό στο νησί μας!
Ήδη όπως θα δούμε στην παρακάτω δορυφορική εικόνα συννεφιάζει από τα δυτικά διαμερίσματα!

 Το ξημέρωμα λοιπόν και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της ημέρας πέραν από κατά τόπους πυκνότερες νεφώσεις και κάποια διάσπαρτα ψιλόβροχα - μπόρες ,κάτι άλλο δεν αναμένουμε ! Τις θερμές ώρες τις ημέρας και μέχρι αργά το απόγευμα περιμένουμε τον κύριο όγκο των φαινομένων!
Στα νότια παραλιακά διαμερίσματα πέραν από συννεφιές πυκνότερες μέχρι νωρίς το πρωί και αργά το μεσημέρι , βροχές δεν αναμένονται !
Περισσότερο άστατο και βροχερό καιρό θα έχουμε στα εσωτερικά και βόρεια τμήματα του νησιού,όπου υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες!

  Από το απόγευμα όπως προαναφέραμε τα φαινόμενα σταδιακά θα περιορίζονται ,θα εξασθενούν και θα σταματήσουν μέχρι το βράδυ παντού!
Να σημειωθεί και πάλι ότι οι βροχές θα έχουν αλλού πιο έντονο χαρακτήρα κι αλλού θα είναι πιο ασθενείς ! Λίγο ή πολύ θα βρέξει αυτή τη φορά και στις μεγάλες πόλεις του νησιού,με μια μικρή αμφιβολία για την πόλη του Αγίου Νικολάου!
Οι άνεμοι από δυτικές -νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέχρι 4-5 και στα πελάγη 6 μποφόρ!
Η θερμοκρασία σε πτώση δεν θα ξεπερνάει τους 18-19°C !
Θα χιονίσει πρόσκαιρα στις κορφές των βουνών μας !
Βελτιώνεται ο καιρός την Δευτέρα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου