Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΟΤΑΝ Η ΦΥΣΗ ...ΕΧΕΙ ΚΕΦΙΑ

Κέφια είχε τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη η φύση ! Από τις 14 έως τις 17 Νοεμβρίου πρόσφερε μαζί με τον υετό, ο οποίος σε αρκετές περιπτώσεις όχι απλά ανακούφισε ,αλλά κάλυψε και κενά των προηγούμενων 2 μηνών όπως στη περίπτωση των βορείων τμημάτων του νομού Χανίων και Ρεθύμνου όπου πέσαν πολλά χιλιοστά βροχής!
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν ,με φωτογραφίες από τα Χανιά όπου το τριήμερο ο σταθμός στην πόλη κατέγραψε 78mm !!!
  Φωτογραφία Δημήτρης Παπαδογιωργάκης 16/11/2013
Φωτογραφία Μιχάλης Παπαδομιχάλης 16/11/2013

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην περιοχή Αγίας Μαρίνας των Χανίων ιδιωτικός σταθμός Davis κατέγραψε 111mm σε 24ώρες!!!
Πάμε όμως και στο νομό Ηρακλείου, όπου η φύση το πρωινό της Πέμπτης 14/11/2013 απέκτησε το μανιασμένο της πρόσωπο!! Υδροστρόβιλος διέσχισε τη θάλασσα δυτικά της νήσου Ντία! Την ίδια ώρα δυνατή καταιγίδα έπληξε την πόλη του Ηρακλείου και τα περίχωρα με αποτέλεσμα κεραυνός να πέσει δίπλα σε σπίτι στην περιοχή της Αμμουδάρας .Πέραν του πανικού ,προκλήθηκαν ζημιές σε ηλεκτρικές συσκευές λόγω των αλλεπάλληλων διακοπών ρεύματος !Πολλά σπίτια μείναν χωρίς ρεύμα έως τις 6 το απόγευμα τις ίδιας ημέρας!

Φωτογραφίες Μάνος Μπακούσης από τον υδροστρόβιλο στις 14/11 βόρεια του Ηρακλείου.
Φωτογραφία Μαρία Βάρδα Χατζησταύρου με κεραυνό  14/11
Φωτογραφία Γιάννης Γιαλεσάκης από Φοινικιά Ηρακλείου όπου έπεσαν αξιόλογα ποσά υετού (πάνω από 30mm)!
Όπως είπαμε αρχικά και τα βόρεια του νομού Ρεθύμνου δέχτηκαν μεγάλες ποσότητες υετού! Πλημμυρικό επεισόδιο είχαμε σε επιχείριση στην πόλη του Ρεθύμνου στις 14/11 με σοβαρές καταστροφές ,ενώ σε πιο ημιορεινές κι εσωτερικές περιοχές σημειώθηκε σφοδρό χαλάζι .
Φωτογραφία Νίκος Τριποδιανός ,από Αγία Φωτεινή 14/11/2013.
Τέλος να πούμε ότι τα νότια του νομού Ηρακλείου και ο νομός Λασιθίου δεν κατάφεραν να πάρουν ανάσα αφού οι βροχές που σημειώθηκαν εκεί ήταν ασθενείς και μικρής διάρκειας,ενώ η Κυριακή 17/11/2013 είχε ένα άρωμα Χειμώνα μιας και η θερμοκρασία σε γενικές γραμμές δεν ξεπέρασε τους 16-17°C !Κάποια ψιλόβροχα-τοπικές μπόρες και πυκνή συννεφιά μας συντρόφευαν μέχρι το απόγευμα!
                                       
Φωτογραφία Ζωή Βρανικού 14/11/13 από Άγιο Νικόλαο  
Φωτογραφία Ζαχάρης Βάρδας 17/11/2013 από περιοχή Φοινικιάς με θέα προς τα βόρεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου