Τετάρτη 15 Μαΐου 2013


ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 16/5/2013 - ΔΕΥΤΕΡΑ 20/5/2013

Καλησπερα σε ολους!! Πραγματικα σημερα ηταν σαν να ξυπνησαμε καπου αλλου ! Καμια μα καμια σχεση ο καιρος της Τριτης με το καιρο σημερα ! Απο τα απειλητικα συννεφα ,τις βροχες και την ψυχρα ,περασαμε σε μια ηλιολουστη με καλες θερμοκρασιες ημερα!
Παμε λοιπον να δουμε πως θα εξελιχθει ο καιρος  που δειχνει να εχει αρκετα θερμες διαθεσεις!
Αυριο Πεμπτη ,ηλιοφανεια θα επικρατησει με λιγες αραιες νεφωσεις ,τα αποκαλουμενα ανωτερα συννεφα που κυριως απο το μεσημερι και μετα θα αυξηθουν τιποτα ομως περισσοτερο !
Η θερμοκρασια σε ανοδο οπου η μεγιστη στα πεδινα θα κυμανθει απο 25 εως 28οC !
Oι ανεμοι απο ανατολικες -νοτιοανατολικες διευθυνσεις 3-4 και σταδιακα 5 μποφωρ (στα δυτικα νοτιοδυτικα τμηματα 6  νοτιοανατολικοι) ,ενω ενδεχεται στις βορειες παραθαλασιες περιοχες να επικρατησει ενας ελαφρα βορειοανατολικος ανεμος μεταφεροντας θαλασσια αυρα εμποδιζοντας τον υδραργυρο εκει να σκαρφαλωσει στα υψηλα επιπεδα που θα επεβαλε οπως ξερουμε ολοι ο θερμος καταβατης νοτιας!
Η Παρασκευη θα ειναι μια θερμη σκονισμενη ,κατα κυριο λογο συννεφιασμενη μερα οπου τελικα ο νοτιας (λιβας) θα υπερισχυσει και θα ανεβασει σε υψηλα επιπεδα τον υδραργυρο κυριως στη βορεια Κρητη !Κατα τ αλλα ,μικρη η πιθανοτητα για καποιες τοπικες λασποψιχαλες-λασπομπορες που αν σημειωθουν περισσοτερο θα ειναι το κακο ,παρα το καλο που θα κανουν !
Οι ανεμοι νοτιοι νοτιοανατολικοι 5-6 και προσκαιρα 7 μποφωρ !
Η θερμοκρασια περιπου στα ιδια επιπεδα με τη Πεμπτη στα κεντρικα και νοτια τμηματα του νησιου ,ομως στα βορεια ισως αγγιξει σε ευπαθεις περιοχες ακομα και τους 33-34οC !Εδω να πω οτι και η ελαχιστη θα ειναι αρκετα υψηλη (Δε θα μου εκανε εκπληξη αν πολυ τοπικα ευνουσαν οι συνθηκες και τα θερμομετρα δειχναν ακομα και 35-36οC )
Ζεστη και το Σαββατο καποιες λιγες τοπικες νεφωσεις ισως εχουμε κυριως στα βορειοτερα τμηματα .Τιποτα το ιδιαιτερο !
Η θερμοκρασια θ ανεβει αυτη τη φορα στα νοτια κι εσωτερικα ενω θα δροσισει καπως απο το μεσημερι και μετα στα βορεια παραλιακα διαμερισματα (28-31οC στα βορεια που μαλλον η μεγιστη θα σημειωθει πριν το μεσημερι και τους 32-34οC στα εσωτερικοτερα και νοτιοτερα)!
Οι ανεμοι που τις πρωτες πρωινες ωρες θα πνεουν νοτιοανατολικοι 3-4 μποφωρ σταδιακα θα στραφουν σε βορειοδυτικους περιπου με την ιδια ενταση !
Και η Κυριακη αλλα και η Δευτερα θα ειναι δυο καλοκαιρινες ημερες με βορειοδυτικους ομως ανεμους που συνεπαγεται οτι η βορεια Κρητη θα εχει χαμηλοτερες θερμοκρασιες σε σχεση με την υπολοιπη !

2 σχόλια: