Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Λίγα πράγματα την Παρασκευή, με τον υδράργυρο όμως να μην κάμπτεται

Το χαμηλό που στροβιλίστηκε τις τελευταίες ημέρες στην κεντρική Μεσόγειο μεταξύ βόρειας Αφρικής και νότιας Ιταλίας, βρίσκεται πλέον στον κόλπο της Σύρτης, αρκετά εξασθενημένο.
Τις επόμενες ώρες, αν και θα κινηθεί προς την περιοχή μας, θα εκφυλιστεί ακόμα περισσότερο, όμως θα καταφέρει, αρχικά σήμερα Πέμπτη να καταστήσει μουντό τον καιρό στην περιοχή μας, αύριο Παρασκευή να δώσει κάποια διάσπαρτα φαινόμενα με τη μορφή λασποβροχής (όσο δυτικότερα τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα βροχής ή ακόμα και καταιγίδας) και το Σάββατο να ενισχύσει τους βοριάδες. Δεν θα υπάρξει όμως πρόβλημα με τον απόπλου των πλοίων.

Όσο κι αν ψάξουμε, δεν φαίνεται κάτι το σοβαρό από βροχές, το επόμενο δεκαήμερο. Ακόμα κι αυτές τις Παρασκευής όπως είπαμε θα είναι τοπικού χαρακτήρα πρόσκαιρες και θ' αφορούν τα κεντροδυτικά του νησιού (όχι κάτι το σοβαρό).
Παρ' όλα αυτά, όσο μπαίνουμε πιο βαθιά στο Φθινόπωρο κι όσο οι ημέρες μικραίνουν, πάντα είμαστε επιφυλακτικοί, γιατί υπάρχει πιθανότητα να προκύψει κάτι.

Η θερμοκρασίες παρ' όλα αυτά θα διατηρηθούν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα τις επόμενες πέντε ημέρες τουλάχιστον!
Πάμε να δούμε αναλυτικά τις ημέρες μέχρι και την Δευτέρα ...

Παρασκευή 11/10/2019

Με νεφώσεις θα ξεκινήσει η Παρασκευή και σχετική θολούρα. Αυτές θα δώσουν τις πρωινές ώρες στο νομό Χανίων διάσπαρτα φαινόμενα (πιθανές και καταιγίδες) κι αργότερα, πολύ πιο τοπικά ίσως βρέξει ή ψιχαλίσει, σε κεντρικά και νότια διαμερίσματα του νησιού. 
Γρήγορα από τις απογευματινές ώρες, τα όποια φαινόμενα θα σταματήσουν κι ο καιρός θα βελτιωθεί παντού.
Οι άνεμοι από διάφορες αρχικά διευθύνσεις 2-4 μποφόρ, θα έχουν την τάση από το μεσημέρι και μετά να στραφούν σε πιο βόρειους και να ενισχυθούν λίγο κατά τόπους.
Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα! Οι μέγιστες στα πεδινά θα κυμανθούν μεταξύ 25 -29°C, ενώ κανένα τριαντάρι, πολύ τοπικά δεν αποκλείεται.
Πιθανές τοπικές ομίχλες.

Σάββατο 12/10/2019

Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους και πρόσκαιρα πυκνότερες στη βόρεια Κρήτη. Η πιθανότητα για καμιά ψιχάλα ή ασθενή βροχή στα βόρεια - βορειοδυτικά και στα ορεινά, είναι πολύ μικρή.
Οι βοριάδες θα αγγίζουν και τα 5-6 μποφόρ, ενώ πολύ τοπικά κανένα 7άρι δεν αποκλείεται!
Η θερμοκρασία σε πτώση στα βόρεια δεν θα ξεπερνάει τους 25-26°C, ενώ στα νότια και κυρίως σε ευπαθείς περιοχές όπως οι Μοίρες, είναι πιθανόν να παρατηρηθούν θερμοκρασίες ακόμα και άνω των 30°C! 



Κυριακή 13/10/2019

Σχεδόν αίθριος καιρός.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κι οι βόρειοι - βορειοδυτικοί άνεμοι θα διατηρηθούν στις εντάσεις του Σαββάτου.

Δευτέρα 14/10/2019

Καλός κι ηλιόλουστος ο καιρός την Δευτέρα.
Οι άνεμοι εξασθενούν λίγο. 
Η μέγιστες θερμοκρασίες σε γενικές γραμμές από 24-27°C (θα έχει λίγη ψύχρα τη νύχτα και νωρίς το πρωί)...
Και την Τρίτη ο καιρός θα διατηρηθεί καλός σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, με κάποιες νεφώσεις να πυκνώνουν κατά τόπους από το μεσημέρι και μετά.
Για οποιαδήποτε εξέλιξη, θα ενημερωθείτε πρώτοι όπως πάντα, με σοβαρότητα, από εδώ κι από την ομάδα μας στο facebook . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου